Curs ECDL

ECDL (European Computer Driving Licence)

Certificatul ECDL este cel mai răspândit program internațional de certificare a aptitudinilor de bază de operare pe computer, posesorilor de permise fiindu-le recunoscute competențele indiferent de țara în care a fost emis certificatul. Obținerea acestui permis presupune promovarea evaluărilor pentru o serie de module de pregătire (funcţie de tipul de certificat ECDL), cu durate diferite în funcție de complexitatea acestora, dar și de ritmul de învățare al cursanților.

Competențele în domeniul TIC se înscriu între cerințele pe care angajatorii le pun în fața celor care caută un loc de muncă, indiferent de domeniu. Este evident beneficiul pe care un astfel de curs de formare îl reprezintă pentru grupul țintă, mai ales că se oferă o certificare recunoscută internațional. Astfel, ECDL este văzut în Europa ca un standard al competențelor de operare PC. Permisul ECDL obţinut este valabil pe o perioadă nedeterminată, competenţele digitale fiind certificate pe viaţă.

Mai multe rapoarte sponsorizate de Comisia Europeană confirmă relevanţa puternică a ECDL pentru iniţiativele de politică naţională şi sugerează faptul că acest concept este frecvent utilizat atunci când se face referire la programele de training pentru dobândirea competenţelor de operare PC din Europa.

Programul de formare în vederea dezvoltării competenţelor de utilizare a tehnicilor de informare şi comunicare presupune:

1 alfabetizarea digitală a participanţilor la toate cursurile de pregătire şi utilizarea platformei educaţionale dezvoltată în cadrul proiectului;

2formarea a 25 de membrii ai grupului ţintă în vederea obţinerii permisului European de Conducere a Computerului (ECDL – European Computer Driving Licence).

Certificatului ECDL STANDARD îi corespund 7 module dintre care patru module aparţin certificării ECDL Start alături de trei module standard astfel încât să se dezvolte și să se certifice competența digitală a candidatului.

Modulele ECDL Start sunt:

  • Utilizarea computerului
  • Instrumente online
  • Editare de text
  • Calcul tabelar

Cele trei module standard sunt:

  • Prezentări
  • Baze de date
  • Image Editing

 


 

25.09.2015 Rezultatele finale ale etapei de selecţie pentru cursul ECDL

23.09.2015 Rezultatele preliminare ale etapei de selecţie pentru cursul ECDL

14.09.2015 Anunț de informare cu privire la demararea selecției grupului țintă pentru cursul ECDL

01.09.2015 Anunţ demarare curs ECDL pentru obţinerea permisului ECDL standard

01.09.2015 Calendar de selecţie

01.09.2015 Metodologie de selecţie a grupului ţintă

29.06.2015 Stadiul activității A6. „Program de formare în vederea dezvoltării competențelor de utilizare a tehnicilor de informare și comunicare”

08.12.2014 Rezultatele finale ale etapei de selecție pentru cursul de ECDL

04.12.2014 Rezultatele preliminare ale etapei de selecţie pentru cursul de ECDL

28.11.2014 Anunț de informare cu privire la demararea selecției grupului țintă pentru cursul ECDL

28.11.2014 Rezultatele etapei de preînscriere pentru cursul de ECDL

17.11.2014 Calendar de selecţie

17.11.2014 Metodologie de selecţie

17.11.2014 Anunţ demarare curs ECDL pentru obţinerea permisului ECDL standard

JoomShaper